• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

RIZOTAS (Risotto)

2020-05-08 by Kulinarė Palikti komentarą

RIZOTAS

Tris metus dirbau geriausiame valstijos restorane. Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų buvo – rizotas su krevetėm. Jį pagaminti namuose man visuomet atrodydavo kaip misija neįmanoma, kol vieną dieną jo nepabandžiau. Pripažinsiu, jį paruoši tobulai – reikia mokėti, bet kiekvieną kartą bandant patikėkit išmoksite! O dabar dalinuosi su jumis tikrai nesudėtinga rizoto variacija.

Rizotui reikės:

  • 300g Risotto ryžių
  • 150ml balto sauso vyno (aš naudojau specialų vyną kepiniams – jį gavau dovanų) (130 ml rizotui, 20 ml krevečių kepimui, tad pasilikite atskirai)
  • 1l sultinio (visuomet naudoju jautienos, nes jo skonis pasakiškas)
  • 50g sviesto (20g krevečių kepimui)
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 30g kietojo sūrio
  • Druskos, pipirų bei kitų jūsų mėgstamų prieskonių (aš įdėjau vos vos ciberžolės dėl spalvos)
  • Karališkų krevečių (naudojau kiekvienai porcijai po 3vnt.)

Gaminimas:

  1. Į keptuvę sudedame 30g sviesto ir apkepiname svogūnus su 1 skiltele česnako.
  2. Tuomet supilame ryžius ir maišydami kepame tol, kol pasidaro permatomi.
  3. Tuomet įpilame stiklinę sultinio ir šiek tiek vyno. Kai ryžiai sugeria visa skystį, pilame dar, ir taip kelis kartus. Ryžiai turi būti šiek tiek kietoki, neturi būti košės konsistencijos.
  4. Tuomet beriame prieskonius, ir kietąjį sūrį. Viską išmaišome ir paliekame pailsėti iki tol, kol paruošime krevetes.
  5. Krevetes ruošiame labai paprastai: ant sviesto pakepiname su česnaku ir įpilame šiek tiek vyno.
  6. Jas kepame tol, kol pasidaro graži rausva spalva. Jokiu būdų neperkepame, nes jos taps guminės. Kai krevetės iškeptos, metas viską dėti į lėkštes.
  7. Į dubenėlį dėjau po 1 didelį samtį rizoto, ant viršaus dėjau po 3 krevetes ir namuose ant palangės užaugintu – baziliku. O juk bazilikas – italų pasididžiavimas ir puikiai tinka tokiems itališkiems patiekalams.
  8. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Viktorijai.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai

 

Panašūs receptai

Žiediniai kopūstai kokosų piene
Žiediniai kopūstai kokosų piene
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Lašiša su mangų salsa
Lašiša su mangų salsa

Previous Post: « Chow Mein Makaronai
Sekantis įrašas: Minkšti amerikietiški blyneliai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt