Tris metus dirbau geriausiame valstijos restorane. Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų buvo – rizotas su krevetėm. Jį pagaminti namuose man visuomet atrodydavo kaip misija neįmanoma, kol vieną dieną jo nepabandžiau. Pripažinsiu, jį paruoši tobulai – reikia mokėti, bet kiekvieną kartą bandant patikėkit išmoksite! O dabar dalinuosi su jumis tikrai nesudėtinga rizoto variacija.
Rizotui reikės:
- 300g Risotto ryžių
- 150ml balto sauso vyno (aš naudojau specialų vyną kepiniams – jį gavau dovanų) (130 ml rizotui, 20 ml krevečių kepimui, tad pasilikite atskirai)
- 1l sultinio (visuomet naudoju jautienos, nes jo skonis pasakiškas)
- 50g sviesto (20g krevečių kepimui)
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 30g kietojo sūrio
- Druskos, pipirų bei kitų jūsų mėgstamų prieskonių (aš įdėjau vos vos ciberžolės dėl spalvos)
- Karališkų krevečių (naudojau kiekvienai porcijai po 3vnt.)
Gaminimas:
- Į keptuvę sudedame 30g sviesto ir apkepiname svogūnus su 1 skiltele česnako.
- Tuomet supilame ryžius ir maišydami kepame tol, kol pasidaro permatomi.
- Tuomet įpilame stiklinę sultinio ir šiek tiek vyno. Kai ryžiai sugeria visa skystį, pilame dar, ir taip kelis kartus. Ryžiai turi būti šiek tiek kietoki, neturi būti košės konsistencijos.
- Tuomet beriame prieskonius, ir kietąjį sūrį. Viską išmaišome ir paliekame pailsėti iki tol, kol paruošime krevetes.
- Krevetes ruošiame labai paprastai: ant sviesto pakepiname su česnaku ir įpilame šiek tiek vyno.
- Jas kepame tol, kol pasidaro graži rausva spalva. Jokiu būdų neperkepame, nes jos taps guminės. Kai krevetės iškeptos, metas viską dėti į lėkštes.
- Į dubenėlį dėjau po 1 didelį samtį rizoto, ant viršaus dėjau po 3 krevetes ir namuose ant palangės užaugintu – baziliku. O juk bazilikas – italų pasididžiavimas ir puikiai tinka tokiems itališkiems patiekalams.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą