• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

RIZOTAS (Risotto)

2020-05-08 by Kulinarė Palikti komentarą

RIZOTAS

Tris metus dirbau geriausiame valstijos restorane. Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų buvo – rizotas su krevetėm. Jį pagaminti namuose man visuomet atrodydavo kaip misija neįmanoma, kol vieną dieną jo nepabandžiau. Pripažinsiu, jį paruoši tobulai – reikia mokėti, bet kiekvieną kartą bandant patikėkit išmoksite! O dabar dalinuosi su jumis tikrai nesudėtinga rizoto variacija.

Rizotui reikės:

  • 300g Risotto ryžių
  • 150ml balto sauso vyno (aš naudojau specialų vyną kepiniams – jį gavau dovanų) (130 ml rizotui, 20 ml krevečių kepimui, tad pasilikite atskirai)
  • 1l sultinio (visuomet naudoju jautienos, nes jo skonis pasakiškas)
  • 50g sviesto (20g krevečių kepimui)
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 30g kietojo sūrio
  • Druskos, pipirų bei kitų jūsų mėgstamų prieskonių (aš įdėjau vos vos ciberžolės dėl spalvos)
  • Karališkų krevečių (naudojau kiekvienai porcijai po 3vnt.)

Gaminimas:

  1. Į keptuvę sudedame 30g sviesto ir apkepiname svogūnus su 1 skiltele česnako.
  2. Tuomet supilame ryžius ir maišydami kepame tol, kol pasidaro permatomi.
  3. Tuomet įpilame stiklinę sultinio ir šiek tiek vyno. Kai ryžiai sugeria visa skystį, pilame dar, ir taip kelis kartus. Ryžiai turi būti šiek tiek kietoki, neturi būti košės konsistencijos.
  4. Tuomet beriame prieskonius, ir kietąjį sūrį. Viską išmaišome ir paliekame pailsėti iki tol, kol paruošime krevetes.
  5. Krevetes ruošiame labai paprastai: ant sviesto pakepiname su česnaku ir įpilame šiek tiek vyno.
  6. Jas kepame tol, kol pasidaro graži rausva spalva. Jokiu būdų neperkepame, nes jos taps guminės. Kai krevetės iškeptos, metas viską dėti į lėkštes.
  7. Į dubenėlį dėjau po 1 didelį samtį rizoto, ant viršaus dėjau po 3 krevetes ir namuose ant palangės užaugintu – baziliku. O juk bazilikas – italų pasididžiavimas ir puikiai tinka tokiems itališkiems patiekalams.
  8. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Viktorijai.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai

 

Panašūs receptai

Orkaitėje kepta skumbrė
Orkaitėje kepta skumbrė
Otas su daržovėmis ir grietinėlės padažu
Otas su daržovėmis ir grietinėlės padažu
Midijos kario padaže
Midijos kario padaže

Previous Post: « Chow Mein Makaronai
Sekantis įrašas: Minkšti amerikietiški blyneliai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt