• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Salierų ir pomidorų užkepėlė

2011-04-26 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 1 lapinis salieras
  • 350g pomidorų
  • 2 svogūnai
  • 1 raudona paprika
  • 4 bulvės
  • 70g sviesto
  • 1 v.š. krakmolo
  • 100ml sultinio
  • 3 v.š. grietinės
  • druska ir pipirai

Gaminimas

:
Salierą supjaustome maždaug 0,5cm storio gabaliukais.
Susmulkiname svogūną ir šiaudeliais supjaustome papriką.
Pomidorus supjaustome plonomis riekelėmis.
Bulves nulupame, supjaustome griežinėliais ir išdėliojame kepimo inde (taip kad uždengtų visa dugną).
Įkaitiname keptuvę su sviestu, sudedame salierą, svogūną bei papriką ir kepame apie 5-7 minutes dažnai maišydami.
Dubenyje sumaišome sultinį su grietine, krakmolu bei žiuspsniu druskos ir pipirų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Iškeptas daržoves sudedame į kepimo indą ant bulvių. Užpilame paruoštą padažą ir ant viršaus išdėliojame pomidorų riekeles.
Dedame užkepėlę į orkaitę ir kepame apie 45 minutes.
Salierų ir pomidorų užkepėlę patiekiame šiltą.

Kategorijos:Apkepai, Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: bulvės, grietinė, krakmolas, paprika, pomidorai, salieras, sultinys, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Kopūstų ir grybų pyragas
Bulvių užkepėlė su sūriu
Kalaforių pyragas su sluoksniuota tešla

Previous Post: « Suvožtiniai sumuštiniai su virta kiauliena
Sekantis įrašas: Agurkinė sriuba su sorų ir miežių kruopomis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt