
Ingridientai
- 1 “iceberg” salotų gūžė
- 1 didelis avokadas
- 30g svogūnų laiškų
- 20g šviežios kalendros
- 1 laimas
- 2 v.š. aliejaus
- 0,25 a.š. cukraus
- 0,25 a.š. druskos
- 0,25 a.š. pipirų
- 1 v.š. garstyčių su sėklomis
Gaminimas
Avokadus nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Salotas nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname ir suplėšome nedideliais gabaliukais. Sudedame į dubenį ir sumaišome su avokadų riekelėmis, smulkintais svogūnų laiškais ir kalendra.
Atskirame dubenyje išspaudžiame citrinos sultis ir sumaišome jas su aliejumi, druska ir pipirais, garstyčiomis bei cukrumi. Paruoštą padažą pilame ant avokadų ir salotų lapų, išmaišome ir bent 15 minučių prieš patiekdami palaikome šaldytuve.
Parašykite komentarą