Ingridientai
- 450g burokėlių
- 100g sauso balto vyno
- 2-3 skiltelės česnako
- 100ml vandens
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. aliejaus
- 50g feta sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Burokėlius nulupame ir supjaustome kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame burokėlius, kuriuos kepame apie 5 minutes. Po 5 minučių į keptuvę supilame vandenį bei vyną. Sumažiname ugnį, įberiame druskos ir pipirų ir neuždengtoje keptuvėje verdame burokėlius apie 15 minučių. Baigus virti, nupilame sultinį. Keptuvėje su šaukštu sviesto pakepiname smulkintą česnaką. Jį sudedame kartu su aliejumi į dubenį su burokėliais.
Burokėlių salotas su česnaku ir vynu patiekiame šiltas paskanintas feta sūriu.
Parašykite komentarą