
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 0.5 šaukšto
- Vandens – 20ml
- Čili pipirų – 1vnt.
- Provolone sūrio – 50g
- Raudonojo vyno acto – 2 šaukštai
- Sūrio (Riccota) – 100g
- Burokėlių – 6vnt.
- Raudonųjų svogūnų – 2vnt.
Gaminimas
- Burokėlius nulupame ir supjaustome stambiais šiaudeliais.
- Užverdame puode litrą pasūdyto vandens ir su kiaurąsamčiu sudedame burokėlių šiaudelius, kuriuos apverdame (apie 2 minutes). Apvirtus paliekame, kad nusausėtų ir atvėstų.
- Dubenėlyje sumaišome actą, aliejų, 2 arb. š. karšto vandens, 2 arb. š. šalto vandens, žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Į didesnį dubenį sudedame nusausintus burokėlius.
- Kartu sudedame smulkintą čili pipirą, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir rikotos sūrį. Labai atsargiai pamaišome, kad nesutrintume sūrio.
- Patiekdami į lėkštę dedame burokėlių salotų, pabarstome provolone sūriu (pjaustytų plonomis juostelėmis) bei užpilame paruoštu padažu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą