Ingridientai
*500g žalios cukinijos (3-4 vnt. nedidelių cukinijų)
*1 svogūnas
*2 v.š. aliejaus
*2 kiaušiniai
*2-3 v.š. citrinos sulčių
*2 v.š. majonezo
*1 a.š. šviežių krapų
*100g svogūno laiškų
*druska ir pipirai
Gaminimas
Cukiniją supjaustome nedideliais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame cukiniją, kurią kepame 3 minutes ant stiprios ugnies dažnai maišydami. Iškeptas cukinijas sudedame į dubenį. Į tą pačią keptuvę pilame dar šaukštą aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną, kurį pakepame porą minučių.
Kiaušinius kietai išverdame, atvėsinę supjaustome kubeliais ir sudedame į dubenį su apkeptomis cukinijomis. Kartu suberiame smulkintus krapus, svogūnų laiškus ir keptą svogūną
Atskirame dubenėlyje sumaišome majonezą su citrinos sultimis, trupučiu druskos ir pipirų.
Paruoštą padažą pilame ant salotų.
Šias cukinijos salotas galima patiekti tiek šiltas tiek šaltas.
Parašykite komentarą