Ne veltui šios salotos vadinamos “greitomis” – gaminimo procesas visiškai nesudėtingas, o svarbiausia greitai pasigamins net visiškai neįgudusi šeimininkė.
Ingridientai fetos salotoms:
- Kininis kopūstas
- Graikiniai riešutai (galite keisti į saulėgrąžas ar kitus riešutus)
- Citrina
- Feta sūris
- 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Kininį kopūstą nuplauname, supjaustome ir sudedame į didesnį dubenį (taip bus patogiau maišyti salotas), suberiame graikinius riešutus.
- Salotas apšlakstome citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi ir išmaišome.
- Feta sūrį, supjaustytą kubeliai, sudedame ant viršaus jau prieš pat patiekiant, kadangi sudėjus iškart ir išmaišius jis tiesiog “ištirps” visose salotose.
- Patiekti su juoda “penkių grūdų” duona.
- Šias salotas kuo puikiausiai galite ruošti pusryčiams, nes užtruksite vos 10-15 min.
- Skanaus!
Taip pat, jeigu mėgstate tokias ir panašias lengvas, gaivias bei greitai paruošiamas salotas, būtinai pabandykite ir mūsų grūdėtos varškės salotas arba špinatų salotas su feta sūriu.
Parašykite komentarą