Ingridientai
- 200g virtų orzo makaronų
- 100g vištienos krūtinėlės
- 100g mozzarella sūrio
- 10 vyšninių pomidorų
- 3 v.š. aliejaus
- 2-3 skiltelės česnako
- 0,25 a.š. džiovinto raudonėlio
- pankolio gabaliukas (nebūtina)
- 0,25 a.š. džiovintų čiobrelių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame makaronus.
Pomidorus pjauname pusiau, pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome trupučiu aliejaus, sudedame į kepimo skardą ir kišame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame juos apie 20 minučių, kol apkepa.
Gilioje keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir sudedame smulkintą česnaką bei kitus prieskonius. Dedame juostelėmis pjaustytą vištieną ir kepame kol švelniai apskrunda.
Apskrudus pomidorams, juos sudedame į keptuvę su paukštiena, sudedame mozzarella sūrio riekeles ir išmaišome. Kepame dar 1-2 minutes ir tada sudedame išvirtus ir nusausintus orzo makaronus. Salotas dar keptuvėje išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
Patiekiame karštas ar kambario temperatūros.
Parašykite komentarą