Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Petražolių – 10g
- Alyvuogių aliejaus – 50ml
- Graikinių riešutų – 60g
- Žiedinių kopūstų – 1vnt.
- Konservuotų pupelių – 400g
- Feta sūrio – 150g
- Citrinų – 1vnt.
- Laiškinių česnakų – 50g
- Rozmarino – 5g
- Raudonojo vyno acto – 1 šaukštas
Gaminimas
- Susmulkintą kalafiorą dedame į keptuvę ir kepame apie 8-10 minučių kol gražiai apskrus krašteliai.
- Darome salotų užpilą: į mažą keptuvę ar į padažui virti skirtą indą įpilame 50 ml aliejaus, sudedame rozmariną ir pakepame apie 1 min.
- Salotų inde sumaišome pakepintus kalafiorą, nusausintas raudonąsias pupeles, graikinius riešutus, smulkintus laiškinius česnakus ir petražoles.
- Viską aplaistome citrinų sultimis, vyno actu, užpilame aliejumi su rozmarinu ir sudedame feta sūrį.
Parašykite komentarą