Kiaulpienės – nuostabus pavasarinis vitaminų šaltinis, kuriuo mėgautis galima kiekvieną dieną. Kiaulpienėse gausu magnio, C, B2, PP, provitamino A, beta karoteno, karotinoidų.
Jauni kiaulpienių lapai naudojami salotoms, sriuboms.
Ingridientai
- 300g kiaulpienių lapų
- 100g ridikėlių
- 1 a.š. šviežių krapų
- 2 v.š. svogūno laiškų
- grietinė
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulpienes lapelius pamerkiame į šaltą vandenį ir mirkome bent valandą (taip nuimamas kartumas. Galima pamerkt jau supjaustytas kiaulpienes – taip mirkyti tereiks 15 minučių).
Ridikėlius supjaustome ir dubenyje sumaišome su smulkintais krapais, svogūnų laiškais, kiaulpienėmis bei grietine. Salotas paskaniname druska bei pipirais.
Parašykite komentarą