Ingridientai
- 500g bulvių
- 300g šviežio žalio kopūsto
- 2 v.š. grietinės
- 2 svogūnai
- 2 v.š. riebalų
- 50g sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir išverdame. Išvirtas bulves sutriname (ne iki vientisos masės, bet paliekame nedidelių gabaliukų bulvių).
Įkaitiname keptuvę su riebalais ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame 2-4 minutes. Į keptuvę sudedame pjaustytą šviežią kopūstą, kurį kepame 5 minutes kartu sus svogūnais. Apkeptas daržoves dedame į puodą su trintomis bulvėmis, beriame 0,7 a.š. druskos, 0,4 a.š. pipirų, sudedame grietinę ir viską išmaišome.
Patiekdami kolkanoną sudedame jį į dubenį, per vidurį padarome duobutę, į kurią dedame sviestą.
Parašykite komentarą