Ingridientai
- Svogūnų (raudonųjų) – 150g
- Krevečių – 100g
- Juodųjų pipirų (maltų) – 0.25 arbatinio šaukštelio
- Apelsinų – 1vnt
- Druskos – 0.15 arbatinio šaukštelio
- Raudono vyno acto – 1.5 šaukšto
- Alyvuogių aliejaus – 30ml
- Vyno (balto) – 80ml
- Petražolių – 60g
Gaminimas
- Į keptuvę sudedame krevetes, labai plonais šiaudeliais pjaustytą svogūną, druską, pipirus bei supilame vyną ir actą.
- Dedame keptuvę ant vidutinės ugnies ir kaitiname apie 2-3 minutes, maišydami medine mentele. Viskas netgi neturėtų pilnai užvirti.
- Kai tik krevetės sukietėja ir pasidaro baltos, nuimame keptuvę nuo ugnies ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
- Tuo tarpu susmulkiname petražoles ir sudedame į dubenį. Įtarkuojame apie pusę šaukštelio apelsino žievelės.
- Sudedame atvėsintą krevečių mišinį ir supilame aliejų. Viską gerai išmaišome.
- Paliekame bent valandai pasimarinuoti.
- Valgyti su duona arba skrebučiu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą