• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Lašišos salotos su šparagais, špinatais ir Teriyaki padažu

2010-05-13 by Kulinarė Palikti komentarą

Lašišos salotos su šparagais, špinatais ir Teriyaki padažu

Ingridientai

  • Svogūnų – 50g
  • Česnakų – 5g
  • Cukraus – 1 šaukštas
  • Imbierų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Pomidorų – 120g
  • Medaus – 0.25 arb. šaukšt.
  • Špinatų – 70g
  • Svogūnų laiškų – 5g
  • Lašišų – 150g
  • Agurkų – 1vnt.
  • Sojos padažo – 3 šaukštai
  • Žirnelių – 20g
  • Sezamo aliejaus – 1 šaukštas
  • Šparagų (smidrų) – 120g
  • Mirino (ryžių vyno) – 3 šaukštai
  • Sakė – 3 šaukštai
  • Sezamo sėklų (kepintų) – 1 arbatinis šauktštelis
  • Laimų – 1vnt.

Gaminimas

  1. Sojų padažą, miriną, sakę bei cukrų inde pakaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Šį padažą šaldytuve galima laikyti ilgą laiką.
  2. Lašišą aplaistome trupučiu Teriyaki padažu ir keliais lašais laimo sulčių, pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
  3. Tuo metu į verdantį vandenį sudedame šparagus, įdedame truputį druskos ir verdame kelias minutes, kol suminkštės (bet nesuvirs). Apvirtus šparagus perplauname šaltu vandeniu.
  4. Likusį Teriyaki padažą sumaišome su laimo sultimis bei žievelėmis, tarkuotu imbieru, trintu česnaku, medumi ir 1 valg.š. aliejaus.
  5. Įkaitiname keptuvę, įpilame 2 valg. š. aliejaus ir dedame lašišą. Kepame kelias minutes, apverčiant, kad žuvis neperkeptų.
  6. Į lėkštę dedame plėšytų špinatų lapelių, pjaustyto agurko ir pomidorų, suberiame žirnius, sudedame apvirtus šparagus. Ant salotų viršaus dedam keptą lašišą, ją užpilame Teriyaki padažu sumaišytu su kitais priedais, pabarstome sezamo sėklomis ir smulkintu svogūnu.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Salotos Tagged With: agurkas, aliejus, česnakas, cukrus, imbieras, laimas, lašiša, medus, mirinas, pomidorai, sakė, sezamo sėklos, sojų padažas, šparagai, špinatai, svogūnų laiškai, žirneliai

 

Panašūs receptai

Aštrios tofu salotos
Aštrios tofu salotos
Salotos su Halloumi sūriu ir džiovintomis spanguolėmis
Salotos su Halloumi sūriu ir džiovintomis spanguolėmis
Grikių salotos
Grikių salotos

Previous Post: « Krabų brusketa
Sekantis įrašas: Pesto padažas su graikiniais riešutais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt