Ingridientai
- Svogūnų – 50g
- Česnakų – 5g
- Cukraus – 1 šaukštas
- Imbierų – 1 arbatinis šauktštelis
- Pomidorų – 120g
- Medaus – 0.25 arb. šaukšt.
- Špinatų – 70g
- Svogūnų laiškų – 5g
- Lašišų – 150g
- Agurkų – 1vnt.
- Sojos padažo – 3 šaukštai
- Žirnelių – 20g
- Sezamo aliejaus – 1 šaukštas
- Šparagų (smidrų) – 120g
- Mirino (ryžių vyno) – 3 šaukštai
- Sakė – 3 šaukštai
- Sezamo sėklų (kepintų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Laimų – 1vnt.
Gaminimas
- Sojų padažą, miriną, sakę bei cukrų inde pakaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Šį padažą šaldytuve galima laikyti ilgą laiką.
- Lašišą aplaistome trupučiu Teriyaki padažu ir keliais lašais laimo sulčių, pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
- Tuo metu į verdantį vandenį sudedame šparagus, įdedame truputį druskos ir verdame kelias minutes, kol suminkštės (bet nesuvirs). Apvirtus šparagus perplauname šaltu vandeniu.
- Likusį Teriyaki padažą sumaišome su laimo sultimis bei žievelėmis, tarkuotu imbieru, trintu česnaku, medumi ir 1 valg.š. aliejaus.
- Įkaitiname keptuvę, įpilame 2 valg. š. aliejaus ir dedame lašišą. Kepame kelias minutes, apverčiant, kad žuvis neperkeptų.
- Į lėkštę dedame plėšytų špinatų lapelių, pjaustyto agurko ir pomidorų, suberiame žirnius, sudedame apvirtus šparagus. Ant salotų viršaus dedam keptą lašišą, ją užpilame Teriyaki padažu sumaišytu su kitais priedais, pabarstome sezamo sėklomis ir smulkintu svogūnu.
Parašykite komentarą