Ingridientai
- Majonezo – 40g
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Citrinos sulčių – 45ml
- Svogūnų laiškų – 100g
- Krevečių – 250g
- Makaronų – 300g
- Paprikų – 1vnt.
- Cukraus – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Krapų – 50g
- Česnako skiltelių – 3vnt.
Gaminimas
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės ir nusausiname.
- Įkaitiname keptuvę su 1 valg. š. aliejaus ir sudedame 1 smulkintą česnako skiltelę bei krevetes. Kepame ant stiprios ugnies apie 2 minutes visą laiką maišydami.
- Dubenyje sumaišome atvėsintus makaronus, smulkintus svogūnų laiškus su galvutėmis, pjaustytą papriką bei krapus. Į salotas dedame keptas krevetes ir dar kartą išmaišome.
- Dubenėlyje sumaišome majonezą su citrinų sultimis, beriame druskos ir pipirų, cukrų, įspaudžiame likusį česnaką.
- Paruoštą padažą pilame ant salotų ir sumaišome.
- Prieš patiekdami bent 15 minučių palaikome šaldytuve.
Parašykite komentarą