
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 5 arb. šaukšt.
- Imbierų – 1 arbatinis šauktštelis
- Citrinos sulčių – 30ml
- Čili pipirų – 1vnt.
- Agurkų – 0.5vnt.
- Krevečių – 200g
- Žirnelių – 150g
- Raudonojo vyno acto – 0.33 šaukštai
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Ryžių makaronų – 250g
Gaminimas
- Krevetės turi būti jau išvirtos.
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
- Žirnius pamerkiame į šaltą vandenį 10 minučių.
- Dubenyje sumaišome išvirtus nusausintus makaronus, pjaustytą agurką, smulkintą čili pipirą, krevetes bei numirkytus žirnius (ir jei naudojame – krabų mėsą).
- Mažesniame dubenėlyje sumaišome imbierą, aliejų, citrinų sultis, actą. Į padažą įspaudžiame česnaką, beriame druskos ir pipirų ir gerai išmaišome.
- Patiekdami dedame salotų į lėkštę ir užpilame paruoštu padažu.
Parašykite komentarą