Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Svogūnų – 500g
- Vandens – 300ml
- Cukraus – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Acto – 100ml
Gaminimas
- Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
- Vandenyje ištirpiname druską ir cukrų supilame actą išmaišome. Marinatą užpilame ant svogūnų ir parą palaikome šaldytuve.
Greitas marinavimo būdas:
Gaminimas
- Ant pjaustytų svogūnų suberiame cukrų, druską, supilame actą ir visa tai užplikome verdančių vandeniu. Pakaks palaikyti keletą valandų. Jei prieš užplikydami svogūnus suspausime rankomis, kad išsiskirtų sultys, tai marinuoti pakaks tik kol atvės marinatas.
Miglė
O greitam marinavimui svogūnai turi būti apsemti? Nes jei tik 100ml vandens, visas marinatas tik ant dugno.
Kulinarė
Teisingai, ačiū už pastebėjimą, tiesiog klaidingai įrašytas kiekis. Greitam marinavimui Jūs galite vadovautis savo skoniu, ir proporcijas keisti savo nuožiūra.
Orka
Grazus atsakaymas, profesionalu ir mandagu:)
talonas
idekite kelis lapelius lauro lapo, ir jei turite svoguno laiskeliu smulkiai pepjaustykite
Lilija
Ačiū už patarimus. Aš dar įdedu smulkiai pjaustytų krapų (jei žiemą, tai šaldytų). Jie suteikia gaivumo. Krapus dedu prieš patiekdama arba kelias minutes palaikiusi.
Gintaras Aurimas
Vietoj acto,citrinos rugsti,naudokite.Kazkiek sveikiau.