Ingridientai
- 4-6 agurkai (trumpavaisiai)
- 1 raudonas svogūnas
- 1 geltona paprika
- 70ml balto vyno acto
- 100ml vandens
- 2 v.š. aliejaus
- 1 a.š. cukraus
- 0,5 a.š. druskos
- pipirai
Gaminimas
Agurkus nuplauname ir supjaustome nestorais griežinėliais.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
Papriką supjaustome kubeliais.
Sudedame daržoves į dubenį ir užpilame jas vandeniu ir actu. Beriame cukrų, druską, šaukštą aliejaus, pipirų ir viską išmaišome.
Salotas paliekame marinuotis bent 2 valandoms.
Patiekdami, nuo salotų nupilame marinatą ir užpilame šauktą aliejaus.
Marinuotas agurkų salotas su paprika bei svogūnais patiekiame kaip garnyrą. Ypač tiks prie mėsos patiekalų.
Parašykite komentarą