Pico de gallo – tai meksikiečių virtuvės patiekalas, puikiai tinkantis prie tortilijos traškučių arba su grilyje kepta žuvimi ar mėsa. Taip pat dažnai naudojamas ir gaminant „tacos“ bei „fajitas“.
Ingridientai
- 700 g pomidorų
- 3/4 puodelio smulkiai pjaustyto baltojo svogūno
- 2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
- 2 valg. š. smulkintų serrano arba jalapeno pipirų
- 1 arb. š. smulkinto česnako
- 1/2 arb. š. druskos
Gaminimas
- Išimkite iš pomidorų sėklas ir supjaustykite nedideliai kubeliais.
- Sudėkite visus likusius ingredientus ir gerai viską išmaišykite. Uždenkite ir palikite pastovėti apie valandą kambario temperatūroje.
- Paragaukite ir jei reikia įdėkite dar prieskonių.
[…] 1/2 puodelio pico de gallo […]