Ingredientai (3-4 porcijoms):
- 3-4 silkės filė
- 4 nedideli virti burokėliai
- 150g salotų lapų
- 4 virtos bulvės
- 2 svogūnai
- 4 v.š. garstyčių
- 5 v.š. aliejaus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- svogūnų laiškai
- petražolės
- druska ir pipirai
Gaminimas:
- Dubenėlyje gerai išmaišome garstyčias, aliejų, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos bei pipirų. Maišome iki vientisos masės.
- Bulves ir burokėlius supjaustome griežinėliais.
- Į lėkštę sudedame salotų lapus.
- Dedame bulves ir burokėlius.
- Silkės filė supjaustome gabaliukais ir sudedame ant daržovių lėkštėje.
- Užpilame paruoštu padažu.
- Svogūną supjautome plonais griežinėliais ir beriame ant silkės.
- Ir pabaigoje ant salotų barstome smulkintus svogūnų laiškus bei petražoles.
- Silkės ir burokėlių salotos su garstyčių padažu patiekiame kaip užkandį.
- Skanaus!
Parašykite komentarą