Ingridientai
*500g špinatų
*200g kiaulienos šoninės
*1 nedidelis poras
*2 skiltelės česnako
*0,2 a.š. malto muskato
*2 v.š. aliejaus
*150g Hollandaise padažo
*druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaulienos šoninę supjaustome plonais nedideliais gabaliukais, sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 15 minučių, kol šoninė tampa traški.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus porus ir cesnakus, kuriuos kepame 4-5 minutes ant vidutinės ugnies.
Špinatus nuplauname, nusaisiname ir truputį pasmulkinę sudeame į keptuvę su porais. Viską kepame dar apie 3 minutes ant vidutinės ugnies. Ant daržovių beriame truputį druskos ir pipirų bei muskatą.
Iškeptus špinatus dedame į lėkštę, ant viršaus dedame kiaulienos šoninę ir užpilame Holandaise padažo.
Špinatus su šonine valgome su šviežia ciabatta duona.
Parašykite komentarą