Ingridientai
- 500g agurkų
- 150g laiškinių česnakų
- 1 raudonas svogūnas
- 0,25 a.š. cukraus
- 0,25 a.š. druskos
- 1 v.š. aliejaus
- 1 v.š. balzamiko acto
- pipirai
- 1 a.š. sezamo sėklų
Gaminimas
Grūstuvėje sutriname sezamo sėklas ir sumaišome jas su aliejumi, actu, cukrumi, druska ir pipirais. Padažą paliekame bent 30 minučių.
Agurkus supjaustome plonomis lazdelėmis arba skustuku plonomis juostelėmis.
Laiškinius česnakus išilgai supjaustome pusiau (kad butų per visą ilgį).
Svogūną nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais.
Sudedame visas daržoves į dubenį ir užpilame paruoštu sezamo padažu. Išmaišome ir patiekiame.
Šios agurkų salotos puikiai tiks kaip užkandis ar garnyras prie paukštienos patiekalų.
Parašykite komentarą