Ingridientai
- 600g šviežių bulvyčių (kuo mažesnės tuo geriau)
- 200g kiaulienos šoninės
- 1 svogūnas
- 50g svogūnų laiškų
- 2 v.š. garstyčių
- 2 v.š. aliejaus
- 0,5 a.š. krapų
- 1 a.š. citrinos sulčių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis. Atvėsiname ir supjaustome į 4-6 dalis.
Kiaulienos šoninę supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į įkaitintą keptuvę, kur kepame kol mėsa švelniai apskrunda. Iškeptą šoninę dedame ant rankšluostinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Svogūną labai smulkiai supjaustome ir sudedame į dubenį su bulvėmis. Kartu sudedame nusausintą šoninę bei smulkintus svogūnų laiškus.
Atskirame dubenėlyje sumaišome aliejų, su garstyčiomis, citrinos sultimis, trupučiu druskos ir pipirų bei smulkintais krapais. Padažą išmaišome ir užpilame ant bulvių su kiauliena.
Bulvių salotas patiekiame iškart kaip užkandį.
Parašykite komentarą