Ingridientai
- 150g kopūsto
- 70g konservuoto tuno (galima nadoti tiek savose sultyse tiek aliejuje konservuotą tuną)
- 50g poro
- 30g petražolių
- skiltelė česnako
- 1 v.š. aliejaus
- druskos ir pipirų
Gaminimas
Tuną nusausiname.
Porą, petražoles bei česnaką susmulkiname.
Kopūstą supjaustome stamesnėmis juostelėmis.
Įkaitiname ketuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies labai dažnai maišydami kepiname kopūstą apie 3-5 minutes. Kopūstą sudedame į salotų lėkštę.
Keptuvėje minutę ar dvi ant stiprios ugnies paskrudiname porą, petražoles bei česnaką ir viską sudedame į lėkštę ant kopūstų. Pabarstome druska ir pipirais. Ant vršaus sudedame tuną ir pašlakstome salotas tuno alijumi/sultimis.
Salotas patiekiame kaip užkandį su paskrudinta balta duona.
Parašykite komentarą