Ingridientai
- Majonezo – 40g
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Citrinos sulčių – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Parmezano sūrio – 50g
- Tuno savo sultyse – 185g
- Konservuotų kukurūzų – 50g
- Bulvių – 4vnt.
- Česnako drožlių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Salotų (Iceberg) – 400g
Gaminimas
- Bulves su lupenomis išverdame ir atvėsiname.
- Indelyje sumaišome majonezą su aliejumi, citrinų sultimis, česnakų granulėmis ir įberiame druskos bei pipirų.
- Salotų lapus supjaustome ir sumaišome su majonezo padažu ir kukurūzais.
- Išvirtas bulves supjaustome riekėmis, pabarstome druska ir pipirais.
- Patiekdami į lėkštę dedame salotų lapų su padažu, ant jų riekėmis supjaustytas bulves ir ant bulvių nusausinto tuno.
- Tuną apšlakstome likusiu majonezo padažu ir pabarstome parmezano sūriu.
[…] svarbiausia, maistingas pietų variantas tiek pietų dėžutei į darbą, tiek dirbantiems namuose! Tuno salotų variantų yra įvairių, šį kartą siūlau paragauti savo labiausiai pamėgtų, su […]