Ingridientai
*1 skardinė tuno (savose sultyse)
*3 morkos
*1 raudonas svogūnas
*0,25 a.š. kario prieskonių
*1 saliero lapkotis
*2-3 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
*majonezas (nebūtina)
Gaminimas
Morkas nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Saliero lapkotį susmulkiname.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame morkas, kurias kepame apie 4-6 minutes maišydami. Iškeptas morkas sudedame į dubenį ir atvėsiname.
Į keptuvę pilame likusį aliejų ir sudedame smulkintą salierą, kurį kepame apie 2-4 minutes. Iškeptą salierą dedame kartu su morkomis.
Tuną nusausiname ir sudedame į dubenį su keptomis daržovėmis. Kartu suberiame labai smulkiai pjaustytą svogūną, beriame druskos ir pipirų, karį ir išmaišome.
Šias salotas galima maišyti ir su majonezu arba pilti dar šaukštą aliejaus (jei nepakanka nuo keptų daržovių).
Parašykite komentarą