Reikės:
- 120g sviesto
- 150g cukraus
- 2 v.š. medaus
- 1 kiaušinio
- 190g miltų
- 1/4 a.š. valgomosios sodos
- Žiupsnelio druskos
- 1/2 puodelio šokolado lašelių arba kapoto šokolado + papildoma saujelė
Gaminimo eiga:
- Mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje ištirpiname sviestą. Paliekame atvėsti.
- Atvėsintą sviestą ištriname su cukrumi iki vientisos, purios masės.
- Išplakame kiaušinį ir supilame į cukraus masę. Permaišome.
- Sudedame medų ir vėl gerai išmaišome.
- Atskirame dubenyje sumaišome miltus, sodą ir druską.
- Supilame į cukraus masę ir gerai išmaišome. Tešla turėtų būti drėgna, bet kieta, kabinama šaukštu.
- Į tešlą sudedame 0,5 puodelio šokolado gabalėlių ir atsargiai šauktų įmaišome.
- Tešlą kabiname šaukštu ir drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus. Turėtų gautis iki 20 sausainių.
- Tešlos rutuliukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekame nemažus tarpus. Gali prireikti antros skardos.
- Į tešlos rutuliukus įspaudžiame papildomą šokoladą. Sausainius truputį paspaudžiame šaukštu.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių. Ilgiau kepti nereikia, ištraukus iš orkaitės je bus labai minkšti, bet vėsdami sutvirtės.
- Sausainius paliekame pusvalandžiui atvėsti.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą