Minkšti, skanūs amerikietiško stiliaus naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais. Receptas labai paprastas, sausainius iškepsite vos per pusvalandį, todėl tai puikus pasirinkimas, kai norisi šiltų, ką tik iš orkaitės ištrauktų sausainių su puodeliu pieno. Skanaus!
Sausainiams su šokolado gabaliukais reikės:
- 220g sviesto (kambario temperatūros)
- 100g cukraus
- 100g rudojo cukraus
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 kiaušinių
- 400g miltų
- 1 arb. š. valgomosios sodos
- 0.5 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. druskos
- 200g konditerinio šokolado
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Inde sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame inde sumaišome sviestą su cukrumi iki vientisos masės.
- Įmušame kiaušinius ir vėl išmaišome.
- Dedame smiltus ir rankomis arba elektriniu maišytuvu užminkome tešlą.
- Galiausiai sudedame šokoladą ir dar kartą viską išmaišome, kad šokolado gabaliukai tolygiai pasiskirstytų.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Kabiname šaukštu tešlą ir dedame ant kepimo skardos norimo dydžios sausainius. Turėkite galvoje, kad kepant sausainiai sukris ir išsiplės į šonus, tad palikite atitinkamus tarpus.
- Dedame į orkaitę ir kepame apie 8-10 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio.
- Išimame iš orkaitės, kai tik sausainiai pradeda ruduoti.
- Neišsigąskite, sausainiai bus labai minkšti, tačiau pastovėję sukietės.
- Išėmę paliekame sausainius bent 5 minutes pastovėti, o vėliau perkeliame ant grotelių ar į lėkštę, kad atvėstų.
- Skanaus!
Parašykite komentarą