Ingridientai
- 200g perlinių kruopų
- 6 bulvės
- 200ml pieno
- 100g pievagrybių
- 1 poras
- 3 skiltelės česnako
- 100g rūkytos šoninės
- 150ml grietinėlės
- 50ml vandens
- 1 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų
- 2 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kruopas pamerkiame iš vakaro.
Išmirkytas kruopas užpilame pasūdytu vandeniu (santykiu 1:2) ir verdame apie 20 minučių.
Tuo metu, kol verda kruopos, nusilupame bulves ir jas sutarkuojame burokine tarka.
Kruopoms suminkštėjus, nupilame sudedame tarkuotas bulves ir supilame karštą pieną. Verdame, kol bulvės suminkštėja, sudedame sviestą, jei dar trūksta pabarstome druska. Košę paliekame šiltai uždengtą.
Rūkytą šoninę supjaustome plonomis nedidelėmis juostelemis. Išdėliojame šoninę ant kepimo skardos.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir dedame skardą su šonine. Kepame apie 10 minučių, kol šoninė pasidaro traški.
Susmulkiname porą ir česnakus.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame porus bei česnakus, kuriuos kepame apie 3 minutes. Sudedame smulkintus pievagrybius ir dar porą minučių kepame. Suberiame miltus ir išmaišome. Po minutes pilame grietinėlę ir vandenį. Ant silpnos ugnies pievagrybių padažą kaitiname, kol jis truputį sutirštėja.
Patiekdami dedame šilkinę košę į dubenėlį ir užpilame paruoštu pievagrybių padažu ir pabarstome traškios šoninės gabaliukais.
Parašykite komentarą