• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Šilkinė košė su pievagrybių padažu bei traškia šonine

2012-06-12 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 200g perlinių kruopų
  • 6 bulvės
  • 200ml pieno
  • 100g pievagrybių
  • 1 poras
  • 3 skiltelės česnako
  • 100g rūkytos šoninės
  • 150ml grietinėlės
  • 50ml vandens
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. miltų
  • 2 v.š. aliejaus
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Kruopas pamerkiame iš vakaro.
Išmirkytas kruopas užpilame pasūdytu vandeniu (santykiu 1:2) ir verdame apie 20 minučių.
Tuo metu, kol verda kruopos, nusilupame bulves ir jas sutarkuojame burokine tarka.
Kruopoms suminkštėjus, nupilame sudedame tarkuotas bulves ir supilame karštą pieną. Verdame, kol bulvės suminkštėja, sudedame sviestą, jei dar trūksta pabarstome druska. Košę paliekame šiltai uždengtą.
Rūkytą šoninę supjaustome plonomis nedidelėmis juostelemis. Išdėliojame šoninę ant kepimo skardos.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir dedame skardą su šonine. Kepame apie 10 minučių, kol šoninė pasidaro traški.
Susmulkiname porą ir česnakus.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame porus bei česnakus, kuriuos kepame apie 3 minutes. Sudedame smulkintus pievagrybius ir dar porą minučių kepame. Suberiame miltus ir išmaišome. Po minutes pilame grietinėlę ir vandenį. Ant silpnos ugnies pievagrybių padažą kaitiname, kol jis truputį sutirštėja.
Patiekdami dedame šilkinę košę į dubenėlį ir užpilame paruoštu pievagrybių padažu ir pabarstome traškios šoninės gabaliukais.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, bulvės, česnakas, grietinėlė, kiaulienos šoninė, perlinės kruopos, pienas, pievagrybiai, poras, sviestas

 

Panašūs receptai

GRIKIŲ KOTLETAI SU BROKOLIAIS IR VARŠKE
GRIKIŲ KOTLETAI SU BROKOLIAIS IR VARŠKE
Cukinijų suktinukai
Cukinijų suktinukai
Lengvas daržovių pyragas be miltų
Lengvas daržovių pyragas be miltų

Previous Post: « Perlinės kruopos su Bešamelio padažu užkeptos sūriu
Sekantis įrašas: Aliejuje marinuoti džiovinti baravykai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt