Ingridientai
- 500g kiaulienos faršo
- 1 poras
- 3-4 pomidorai
- 2 nedidelės cukinijos
- 1 kiaušinis
- 200ml grietinėlės
- 2-3 v.š. miltų
- 4 skiltelės česnako
- 4 bulvės
- 200ml sultinio/vandens
- 2 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulienos faršą dubenyje sumaišome su kiaušiniu, smulkintu česnaku, puse smulkinto poro, 1 šaukštu sviesto, žiupsniu druskos ir pipirų.
Troškinimo puodą ištepame sviestu ir dugną išdėliojame sluoksnį bulvių riekių, tada dedame cukinijų sluoksnį, dedame faršo sluoksnį, ant faršo dedame pomidorų riekelių sluoksnį ir vėl iš naujo sluoksniuojame kol viską sudedame.
Viršų pabarstome likusiu smulkintu poru, užpilame sultiniu (pilame tiek,kad viską apsemtų) ir ant vidutinės ugnies troškiname apie 40 minučių.
Dubenyje sumaišome grietinėlę su miltais, beriame druskos ir pipirų. Nugaravus pusei sultinio puode, supilame grietinėlę ir ant labai silpnos ugnies troškiname apie 5-8 minutes.
Sluoksniuotą faršo ir cukinijų troškinį patiekdami pjauname peiliu (lyg pyragą) ir šaukštu dedame į lėkštę. Paskaniname padažu.
Parašykite komentarą