Pagrindas:
- 275g maltų avižų
- 90g riešutų sviesto
- 3 arb. šaukšteliai agavų sirupo
- šiek tiek vanilės esktrakto
Kremas:
- 275g mirkytų 4-6h anakardžio riešutų
- 4.5 arbatiniai šaukšteliai tirpinto kokosų aliejaus
- 3.5 arbatiniai šaukšteliai agavų sirupo
- šiek tiek vanilės ir citrinos sulčių
Karamelė:
- 205g kokosų pieno iš skardinės
- 140g riešutų sviesto
- 5.5 arbatiniai šaukštai kokosų cukraus
- žemės riešutų
- druskos
Šokoladinis viršus:
- 200g šokolado su stevia (maišiau juodą ir pienišką)
- 130g kokosų pieno
Gaminimas:
- Pagrindo produktus sumalti, dėti į formą ant kepimo popieriaus (galima sušlapinti kepimo popierių – tuomet patogiau laikysis) ir palikti šaldiklyje.
- Tuo metu sumalame kremo ingridientus iki vientisos masės, pilame ant avižinio pagrindo ir vėl bent 20 minučių dedame į kamerą.
- Puode užverdame kokosų pieną, riešutų sviestą, druską ir kokosų cukrų.
- Verdame apie 2-3min, kol pradės burbuliuoti.
- Tada paliekame keliolikai sekundžių ir nuimame. Svarbu maišyti, nes lengvai pridega.
- Prieš pilant karamelę, ant pagrindo paberiame žemės riešutų, užliejame karamele ir ant viršaus dar pabarstome riešutų.
- Dedame vėl 20-30min į kamerą.
- Ištirpiname šokoladą kokosų piene, pilame ant sustingusių torto sluoksnių.
- Papuošiame, pabarstome druska ir palaikome šiek tiek kameroje, bet vėliau perkeliame į šaldytuvą.
- Tortas labai kreminis, nesustingstantis iki tvirtos masės, bet labai skanus! Labai!
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – some_thing_about_food.
Parašykite komentarą