Batonėliams reikės
- 1 prinokusio banano
- 1 v.š. medaus ar kitokio saldiklio
- 2 šaukštų riešutų sviesto
- 1 stiklinės avižinių dribsnių
- 2 šaukštų šokoladinio kremo
- 1 a.š. vaniliio cukraus
- saujelės pasirinktų riešutų
- saujelės džiovintų spanguolių arba vyšnių arba datulių
- saujelės moliūgų sėklų
- 1 šaukšto kokoso drožlių (arba saulėgrąžų ar sezamo seklų ir pan.)
- 1 šaukšto kokoso aliejaus (nebūtina)
- 1 šaukštas migdolų miltų (nebūtina)
- 1 arb. ša. Matcha miltelių (nebūtina)
- ir dar 2 šaukštų riešutų sviesto + kakavos arba, tiesiog, šokolado gabaliukų
Gaminimas
- Sutriname bananą dideliame dubenyje.
- Į kitą dubenėlį dedame medų, riešutų sviestą, šokoladinį kremą/šokoladą/kakavą, kokoso aliejų, vanilinį cukrų ir trumpai pašildome mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje, kad išsilydytų.
- Sumaišome ir supilame į dubenį su trintu bananu.
- Į gautą masę gerai įmaišome avižų dribsnius ir kitus likusius priedus (pasmulkintus), kurių kiekį derinkite pagal savo skonį.
- Masei leiskite pabūti apie 10 min.
- Tuomet kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite masę, suformuokite batonelių storumą ir tuomet suplokite paspausdami mentele ar šaukštu, kad viskas suliptų.
- Kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.
- Iškepusį atvėsiname, tuomet supjaustome.
- Galima apvynioti kepimo popieriumi ir perrišti, kad būtų patogu valgyti.
- Laikome sandariame indelyje šaldytuve apie savaitę arba galima užšaldyti.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Gretai.
Parašykite komentarą