
Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Biskvitui reikės:
- 50 g kiaušinių (~1 vnt.)
- 20 g trynių (~1 kiaušinio trynys)
- 70 g baltymų (~2,5 kiaušinių baltymai)
- 25 g cukraus
- 25 g cukraus pudros
- 75g marcipanų masės
- 25 g miltų
- 25 g kakavos
- 25 g sviesto
Traškiam sluoksniui reikės:
- 20 g pieniško šokolado lašelių
- 45 g lazdyno arba migdolų riešutų pastos
- 10 g sviesto
- 0,5 a.š. vanilės pastos
- 35 g biskvitinių traškučių (dar vadinami Royaltine, Feuilletine)
Šokolado putėsiams reikės:
- 200 g grietinėlės (35-36% rieb.)
- 100 g juodojo šokolado lašelių (ne daugiau kaip 55% kakavos)
- 50 g graikiško jogurto
- 4 g želatinos lapelių (naudojau 200 bloom stiprumo)
Mėtiniams putėsiams reikės:
- 350 g grietinėlės (35-36% rieb.)
- 100 g baltojo šokolado lašelių
- 150 g graikiško jogurto
- 9 g želatinos lapelių (naudojau 200 bloom stiprumo)
- 25 lašai mėtų tinktūros (arba sirupo)
Biskvito kepimas:
- Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
- Persijokite miltus su kakava.
- Marcipaną truputį pašildykite, kad suminkštėtų. Marcipaną gerai ištrinkite plaktuvu su persijota cukraus pudra.Plakant per kelis kartus supilkite kiaušinį ir trynį. Masę plakite 10-15 minučių, kol taps balta ir labai puri.
- Tuo tarpu kitame dubenyje plakite kiaušinio baltymus: kai pasirodys pirmos putos, pradėkite po truputį dėticukrų ir išplakite iki purumo. Jei dviejų plaktuvų neturite, šį žingsnį atlikite iš karto, kai baigsite paktimarcipano ir kiaušinių masę.
- Į marcipano ir kiaušinių masę viena kryptimi silikonine mentele įmaišykite sviestą, tuomet – miltų ir kakavosmišinį. Galiausiai atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Nepermaišykite!
- Masę paskleiskite skardoje ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Pirmiausia kepkite 10min., tuomet patikrinkite: prilieskite biskvito viršų pirštu. Kai biskvitas iškepęs, patraukus pirštą, neliekaįdubimo, jis grįžta į pradinę padėtį. Jei įdubimas liko – kepkite dar 5-7 min. ir vėl tikrinkite.
- Biskvitą atvėsinkite. Konditeriniu žiedu išpjaukite 16 cm apskritimą.
Traškaus sluoksnio paruošimas:
- Atskirai ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Sumaišykite. Įmaišykite riešutų pastą ir vanilės pastą. Sudėkitebiskvitinius traškučius ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Traškutį tolygiai užtepkite ant biskvito ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
Šokoladinių putėsių paruošimas:
- Ištirpinkite šokoladą virš puodo su karštu vandeniu arba mikrobangų krosnelėje intervalais po 20 sekundžių,kaskart labai gerai išmaišant šokoladą, kad neperkaistų.
- Tuo tarpu želatinos lapelius pamerkite į dubenį su lediniu vandeniu ir brinkinkite 3-5 min. Išimkite ir labai gerainugręžkite vandens likučius.
- Sudėkite želatiną į šiltą šokoladą ir intensyviai išmaišykite. Sudėkite kambario temperatūros ar net truputįpašildytą graikišką jogurtą (tik ne šaltą!) ir toliau maišykite. Šiame etape masė greičiausiai sušoks, betneišsigąskite. Masę labai gerai ištrinkite blenderiu iki vientisos konsistencijos.
- Šaltą grietinėlę plakite, kol taps puri, tačiau ne „stovinti“, o, pavertus dubenį, dar truputį bėganti. Švelniaiįmaišykite į šokolado masę.
- Pasiruoškite 18 cm dydžio konditerinį žiedą. Jo vidų apgaubkite acetato juosta. Įdėkite biskvitą su traškučiu.Kraštuose iki dugno ir ant viršaus tolygiai paskleiskite šokolado putėsius. Įdėkite į šaldytuvą, kol kremassustings.
Mėtinių putėsių paruošimas:
- Mėtinius putėsius ruoškite taip pat, kaip šokoladinius: ištirpinkite šokoladą, įmaišykite išbrinkintą želatiną,graikišką jogurtą. Supilkite mėtų tinktūrą arba sirupą. Masę sublenderiuokite iki vientisos konsistencijos.Švelniai įmaišykite iki vidutinio tirštumo putų išplaktą grietinėlę.
- Mėtinius putėsius supilkite ant šokoladinių putėsių ir palikite šaldytuve sustingti.
Pastebėjimai
Biskvitui išspausti naudojau 16 cm. konditerinį žiedą, o tortui surinkti – 18 cm. konditerinį žiedą. Tortą puoštisiūlau mėtų lapeliais, šokolado pabarstukais, rutuliukais ir šokolado „čipsais“. Arba kaip tik leidžia fantazija
Už receptą dėkojame – Ievai.
Parašykite komentarą