
Bananų skoniui reikės:
- 1 Stiklinės datulių
- 50ml avižų pieno
- 1/2 stiklinės avižinių dribsnių
- Žiupsnelio druskos
- Šaukštelio cinamono
- 2 šaukštų saulėgrąžų sėklų
- Šaukšto chia sėklų
- 2 šaukštų moliūgų sėklų
- Šaukšto riešutų sviesto
- 25g proteino (bananų skonio)
- Saujos džiovintų bananų (papuošimui)
Obuolių ir uogų skoniui reikės:
- 1 Stiklinės datulių
- 1/2 stiklinės migdolų pieno
- 1/2 stiklinės avižų miltų
- 1/2 stiklinės avižiniai dribsniai
- Žiupsnelio druskos
- Šaukštelio cinamono
- Šaukšto riešutų sviesto
- Šaukšto klevų sirupo
- 100g obuolių tyrės
- Šaukšto kokosų aliejaus
- 50g juodųjų serbentų (papuošimui)
Gaminimas:
- Abiejų vienodas, tik šiek tiek skirtingi produktai išgauti skirtingus skonius, tačiau juos laisvai keiskite tuo, ką patys turite. Visokiausi riešutai, džiovinti vaisiai, šokoladai ir kakavos (be pridetinių cukrų) čia tiks! Pasidalinsiu, kaip darau aš.
- Datules sutrinkite iki vientisos masės kartu su pienu, riešutų sviestu ar kokosų aliejumi.
- Tuomet dėkite likusius visus ingridientus. (Masė turi būti šiek tiek lipni tačiau ne skysta).
- Masę dėkite į formą, o tada į šaldiklį 3-4 valandoms, kol gerai sutvirtės.
- Išėmus galima supjaustyti norimo dydžio batonėliais.
- Mėgautis iki savaitės laikydami šladytuve, arba iki mėnesio laikydami šaldiklyje (tik tada palaukit kelias minutes kambario tempretaūroje, kol atšils).
- Skanaus!????
Už receptą dėkojame – Receptai visiems.
Labai skanus receptai ir nauji