Ingridientai
- 4 rauginti agurkai (tinka ir marinuoti)
- 1 svogūnas
- pusė stiklinės sorų kruopų
- pusė stiklinės miežinių kruopų
- 1 morka
- 3 skiltelės česnako
- 100g mėsos faršo
- 1 lauro lapas
- 1 a.š. gelsvės
- 1,3l sultinio/vandens
- 3 v.š. 1 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Agurkus supjaustome kubeliais.
Morką nulupame ir sutarkuojame.
Svogūną supjaustome.
Į puodą supilame sultinį/vandenį ir sudedame kruopas. Ant vidutinės ugnies verdame apie 15 minučių.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame faršą, kurį kepame apie 2-4 minutes visą laiką maišydami. Kartu su faršu į keptuvę sudedame smulkintą svogūną bei tarkuotą morką ir kepame dar 5 minutes.
Kruopoms suminkštėjus į puodą sudedame keptą faršą su daržovėmis, kubeliais pjaustytus agurkus, lauro lapą, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant vidutinės ugnies verdame apie 20 minučių.
Dar kartą įkaitiname keptuvę, kurioje kepė faršas su daržovėmis, ir į ją sudedame smulkintą česnaką, kurį pakepame vos 1 minutę. Aromatingą keptą česnaką sudedame į verdančią sriubą. Dedame kartu ir gelsvę ir pabaigiame virti.
Agurkinę sriubą su sorų ir miežių kruopomis patiekiame šiltą paskanintą šaukšteliu grietinės.
Parašykite komentarą