Ingridientai
- 2 valg. š. sviesto
- 500g baltųjų svogūnų
- 2 gvazdikėliai
- 2 valg. š. miltų
- 1/4 arb. š. smulkinto muskato
- Lauro lapai
- 2 puodeliai vištienos, kiaulienos arba daržovių sultinio
- 1 puodelis pieno
- Druska
- Pipirai
- Petražolės
- 1/2 puodelio grietinės arba 1-3 valg. š. tarkuoto sūrio (pasirinktinai)
Gaminimas
- Puode ištirpinam sviestą. Dedame svogūnus ir gvaizdikėlius. Kepiname kol svogūnai suminkštės.
- Suberiame miltus ir nuolat maišydami dar pakepame apie minutę.
- Sudedame muskatą, lauro lapus bei sultinį. Vis pamaišydami laukiame kol užvirs.
- Kai svogūnai išvirs, maišant pilame pieną. Kai viskas vėl užvirs, išimkite lauro lapus bei gvaizdikus. Nuimkite sriubą nuo ugnies.
- Sriubą galima valgyti iškart tokią, kokia yra arba viską sutrinti blenderiu. Jei norite ryškesnio skonio dar galite įdėti grietinės arba sūrio.
- Patiekdami papuoškite petražolėmis.
Parašykite komentarą