
Ingridientai
*200g virtų raudonų pupelių (arba 1,5 skardinės konservuotų raudonų pupelių)
*1 bulvė
*2 pomidorai
*250g jautienos faršo
*2 svogūnai
*1 čili pipiras
*3 skiltelės česnako
*1,2 l sultinio
*4 v.š. sviesto
*druska ir pipirai
Gaminimas
Bulvę nulupame ir supjaustome labai mažais kubeliais. Sudedame juos į puodą su sultiniu ir dedame ant vidutinės ugnies virti.
Įkaitiname keptuvę su šaukštu sviesto ir sudedame jautienos faršą, kurį maišydami kepame ne trumpiau nei 5 minutes. Iškeptą faršą dedame į puodą su sultiniu ir bulvėmis.
Svogūnus susmulkiname dedame į keptuvę, įkaitintą su 2 šaukštais sviesto, ir kepame apie 5-6 minutes dažnai maišydami. Iškeptus svogūnus dedame į puodą, beriame truputį druskos ir toliau verdame.
Į keptuvę dedame šaukštą sviesto ir suberiame smulkintą čili pipirą, pjaustytas česnako skilteles ir po minutės dedame pomidorus, pjaustytus kubeliais. Kepame daržoves apie 4 minutes. Iškeptas dedame į puodą, sudedame nusausintas pupeles, beriame pipirų ir druskos (jei dar reikia), išmaišome ir dar 5-8 minutes verdame.
Aštrią jautienos ir pupelių sriubą patiekiame šiltą su paskrudinta duona.
Parašykite komentarą