
Ingridientai
- 400g avienos
- 3 morkos
- 2 skardinės konservuotų pomidorų
- 1 svogūnas
- 1,4l sultinio
- 70g perlinių kruopų
- 70g miežinių kruopų
- 1 a.š. krakmolo
- 1 čili pipiras
- 1 a.š. cukraus
- 2 v.š. aliejaus
- 100g kalendros lapelių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Puode su sultiniu išverdame kruopas kaip nurodyta ant pakuotės. (Galima dėti kartu ir miežines ir perlines kruopas ir virti, kol perlinės kruopos suminkštės).
Keptuvę įkaitiname su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną bei tarkuotas morkas, kurias kepame apie 4-5 minutes. Iškeptas daržoves sudedame į puodą su išvirtomis daržovėmis ir verdame toliau ant silpnos ugnies.
Į tą pačią keptuvę supilame likusį aliejų ir sudedame kubeliais pjaustytą avieną ir kepame apie 3-5 minutes ant stiprios ugnies. Apkeptą mėsą sudedame į puodą su verdančiomis kruopomis. Beriame druskos ir pipirų. Ant vidutinės ugnies verdame mėsą dar 10 minučių.
Po 1 minučių į puodą sudedame konservuotus pomidorus su visomis sultimis, smulkintą čili pipirą, cukrų krakmolą ir viską išmaišę verdame 15-20 minučių. Iki virimo pabaigos likus 5 minutėms į puodą sudedame smulkintą kalendrą.
Avienos sriuba su pomidorais ir kalendra patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą