Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 20g
- Sviesto – 15g
- Petražolių – 10g
- Čiobrelių – 2 šaukštai
- Raudonųjų svogūnų – 50g
- Vištienos sultinio kubelių – 10g
- Citrinų – 1vnt.
- Džiovintų baravykų – 30g
- Grybų – 500g
- Mascarpone sūrio – 20g
Gaminimas
- Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pamirkti.
- Per tą laiką, šviežius grybus apie 2 minutes pakepame įkaitintoje keptuvėje su sviestu, česnaku ir svogūnu.
- Sudedame čiobrelius ir dar 1-2 minutes pakepame.
- Puode užverdame vandenį ir sudedame numirkytus baravykus (žiupsnelį pasiliekame pabarstymui) ir įdedame sultinio kubelį.
- Baravykus verdame apie 20 minučių.
- Išvirus baravykams, į puodą sudedame keptus miško grybus. (Dalį grybų susmulkiname elektriniu smulkintuvu, jei norime tirštos sriubos).
- Sudedame mascarpone sūrį, kapotas petražoles, sviestą ir įspaudžiame citrinos sulčių.
- Pora minučių pašildome ant silpnos ugnies ir patiekiame.
- Beje, jei labiau patiktų, galima trintuvėje susmulkinti visą sriubą išskyrus atskirai virtus džiovintus baravykus bei petražoles, kuriuos vėliau galėsite įdėti jau į patiektos sriubos dubenėlį.
Parašykite komentarą