Ingridientai
- 2 burokėliai
- 1 svogūnas
- 2 didelės bulvės
- 1,3l sultinio
- 1 lauro lapas
- 2 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
- 4 skiltelės česnako
- grietinė
Gaminimas
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais, sudedame į puodą su sultiniu ir verdame apie 15 minučių.
Burokėlius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
Svogūną susmulkiname ir sudedame į keptuvę, įkaitintą su aliejumi. Pakepame svogūną apie 2-3 minutes ir tada sudedame tarkuotus burokėlius į keptuvę. Kepame daržoves dar 4 minutes.
Į puodą su bulvėmis sudedame burokėlius, lauro lapą, beriame druskos ir pipirų, dedame smulkintas 2 skilteles česnako ir verdame dar 15-20 minučių. Likus virti minutei, sudedame tarkuotą likusį česnaką.
Burokėlių sriubą patiekiame šiltą su šaukštu grietinės.
Parašykite komentarą