Ingridientai
*400g jautienos faršo
*1 kiaušinis
*1 svogūnas
*2 skiltelės česnako
*150g miežinių kruopų
*1,2l sultinio (vandens)
*1 morka
*druska ir pipirai
*1 v.š. aliejaus
*50g petražolių
Gaminimas
Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Drėgnomis rankomis (kad nekibtų faršas prie rankų) iš faršo pagaminame nedidelius kukuliukus.
Užverdame puodą su sultiniu (vandeniu), pasūdome ir į jį sudedame paruoštus faršo kukulius. Kartu su kukuliais suberiame miežines kruopas, beriame druskos ir pipirų ir viską ant silpnos ugnies verdame apie 25 minutes (čia visas likęs sriubos virimo laikas).
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Daržoves kepame 4-6 minutes. Iškeptas sudedame į puodą su kukuliais ir kruopomis ir baigiame virti. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos į puodą sudedame smulkintas petražoles.
Jautienos kukulių sriubą su miežinėmis kruopomis patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą