• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Laksa su jūros gėrybėmis

2021-11-13 by Kulinarė Palikti komentarą

Laksa su jūros gėrybėmis

Laksa – Azijietiška sriuba, kaip ir dauguma tradicinių receptų turinti visokių atmainų ir improvizacijų. Pagrinde naudojami makaronai, kokosų pienas, aštrūs prieskoniai, daržovės. Dažniausiai ji tiršta, primena labiau karį ar troškinį.

Tailandietišką laksą jau skelbėme anksčiau. Mano improvizacijoje ji skysta (nes yra šeimos narių, mėgstančių daugiau „vandens“.

Laksai su jūros gėrybėmis reikės

  • 500-700 ml. mineralinio vandens (galite pilti mažiau, jeigu mėgstate tirštą)
  • 400 ml. kokosų pieno
  • 300g jūros gėrybių rinkinio
  • 50-100g ryžių makaronų (pagal mėgstamą tirštumą)
  • 1 mažos cukinijos
  • 3 mažų paprikų (arba vienos didesnės)
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 a.š. ghee sviesto
  • 1 v.š. raudonojo kario pastos
  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • 1 a.š. kario prieskonių
  • 1 v.š. raudonųjų maltų paprikų (saldžiųjų)
  • 3 v.š. imbierų sirupo
  • 4 v.š. citrinos sulčių
  • Druskos (jei reikia)

Patiekimui reikės

  • prieskoninių žolelių
  • citrinos
  • sezamo sėklų

Paruošimas

  1. Keptuvėje įkaitinamas sviestas, dedamas smulkintas česnakas.
  2. Kai jis pradeda skrusti, dedama paprika, ir cukinija (pjaustyta norimo dydžio gabalėliais).
  3. Pabarstoma šiek tiek druskos.
  4. Puode užverdamas vanduo su sultiniu.
  5. Pilamas kokosų pienas.
  6. Tuo tarpu jau daržovės būna šiek tiek suminkštėjusios, keptuvės turinys sukrečiamas į puodą.
  7. Dedama raudonojo kario pasta, saldžiosios paprikos, kario prieskoniai, pilamas imbierų sirupas, citrinos sultys.
  8. Galiausiai dedamos jūros gėrybės, verdama 10-15 min.
  9. Išvirus dedami ryžių makaronai, pamaišoma ir uždengus dangčiu laikoma apie 5 min, kol išbrinksta.
  10. Skanaus!

Už receptą dėkojame – tina_gamina.

Kategorijos:Jūros gėrybių sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos

 

Panašūs receptai

Suomiška žuvienė
Suomiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė
Prancūziškas žuvies sultinys
Prancūziškas žuvies sultinys

Previous Post: « Tuno salotos su avokadu
Sekantis įrašas: Meksikietiškos įdarytos paprikos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt