Laksa – Azijietiška sriuba, kaip ir dauguma tradicinių receptų turinti visokių atmainų ir improvizacijų. Pagrinde naudojami makaronai, kokosų pienas, aštrūs prieskoniai, daržovės. Dažniausiai ji tiršta, primena labiau karį ar troškinį.
Tailandietišką laksą jau skelbėme anksčiau. Mano improvizacijoje ji skysta (nes yra šeimos narių, mėgstančių daugiau “vandens”.
Laksai su jūros gėrybėmis reikės
- 500-700 ml. mineralinio vandens (galite pilti mažiau, jeigu mėgstate tirštą)
- 400 ml. kokosų pieno
- 300g jūros gėrybių rinkinio
- 50-100g ryžių makaronų (pagal mėgstamą tirštumą)
- 1 mažos cukinijos
- 3 mažų paprikų (arba vienos didesnės)
- 2 česnako skiltelių
- 1 a.š. ghee sviesto
- 1 v.š. raudonojo kario pastos
- 1 daržovių sultinio kubelio
- 1 a.š. kario prieskonių
- 1 v.š. raudonųjų maltų paprikų (saldžiųjų)
- 3 v.š. imbierų sirupo
- 4 v.š. citrinos sulčių
- Druskos (jei reikia)
Patiekimui reikės
- prieskoninių žolelių
- citrinos
- sezamo sėklų
Paruošimas
- Keptuvėje įkaitinamas sviestas, dedamas smulkintas česnakas.
- Kai jis pradeda skrusti, dedama paprika, ir cukinija (pjaustyta norimo dydžio gabalėliais).
- Pabarstoma šiek tiek druskos.
- Puode užverdamas vanduo su sultiniu.
- Pilamas kokosų pienas.
- Tuo tarpu jau daržovės būna šiek tiek suminkštėjusios, keptuvės turinys sukrečiamas į puodą.
- Dedama raudonojo kario pasta, saldžiosios paprikos, kario prieskoniai, pilamas imbierų sirupas, citrinos sultys.
- Galiausiai dedamos jūros gėrybės, verdama 10-15 min.
- Išvirus dedami ryžių makaronai, pamaišoma ir uždengus dangčiu laikoma apie 5 min, kol išbrinksta.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą