Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 50g
- Vištienos – 600g
- Čiobrelių – 1 šaukštas
- Porų – 100g
- Rozmarino – 0.2 šaukštai
- Sviesto – 2 šaukštai
- Česnakų galvų – 3vnt.
Gaminimas
- Pirmiausia orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje, iškepame vištieną. Iškeptą vištieną supjaustome kubeliais.
- Nulupame ir supjaustome česnakus.
- Įkaitiname keptuvę, joje išlydome sviestą ir sudedame česnakus, rozmarinus, pjaustytą porą bei čiobrelius. Kepame 3 minutes ant stiprios ugnies.
- Švelniai apskrudus česnakams, ugnį sumažiname ir sudedame vištienos gabaliukus. Kepame dar 4-6 minutes.
- Puode užverdame 1,5-2l vandens. Į verdantį vandenį sudedame keptą mėsą su prieskoniais, įberiame druskos ir pipirų ir verdame 20 minučių ant vidutinės ugnies.
- Išvirus nuimame nuo ugnies, sudedame grietinę ir gerai išmaišome.
- Sriubą patiekiame karštą
Parašykite komentarą