Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1.5 arb. šaukšt.
- Pomidorų – 600g
- Daržovių sultinio – 600ml
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Bazilikų – 3 šaukštai
- Svogūnų – 2vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Pomidorus perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
- Ant kepimo popieriaus sudedame pomidorų puses (odele į viršų) ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 10-15 minučių, kol odelė apskrus.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnus ir česnakus. Kepame apie 5 minutes.
- Į keptuvę sudedame apskrudusius pomidorus ir išmaišome. Troškiname apie 1-2 minutes.
- Pomidorų masę supilame į puodą su sultiniu ir viską susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
- Trintą sriubą verdame ant silpnos ugnies apie 8-10 minučių. Sudedame smulkintus bazilikus, įberiame druskos ir pipirų.
- Prieš patiekiant, bent valandą atvėsinti.
Parašykite komentarą