Ingridientai
- 0,5kg bulvių
- 400g poro
- 3 skiltelės česnako
- 100ml balto sauso vyno
- 50ml aliejaus
- 0,8l sultinio
- 250g grietinėlės
- 50g parmezano sūrio
- 3 galvutės šviežių svogūnų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
Bulves nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.
Porą plonais griežinėliais.
Dubenyje sumaišome bulves su poru, pora šaukštų aliejaus, žiupsniu druskos ir pipirų. Sudedame daržoves į kepimo skardą išteptą aliejumi ir dedame į orkaitę, kur kepame 30 minučių.
Apskrudusias daržoves sudedame į puodą, užpilame vynu ir 200ml sultinio. Verdame viską apie 10 minučių. Suminkštėjus apskrudusioms daržovėms, elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą. Supilame likusį sultinį, edame smulkintą česnaką, parmezano sūrį, pilame grietinėlę, beriame dar druskos ir pipirų ir viską išmaišę dedame ant silpnos ugnies, kur verdame kol sriuba užverda.
Svogūnų galvutes supjaustome žiedais ir paskrudiname keptuvėje su aliejumi (geriau,kad skrudinant aliejus apsemtų svogūnus).
Keptų porų ir bulvių sriubą patiekiame šiltą paskanintą keptais svogūnais.
Parašykite komentarą