Ingridientai
- Grietinės (30%) – 230g
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Vištienos sultinio – 800ml
- Mėtų – 2 šaukštai
- Lauro lapų – 1vnt.
- Avokadų – 2vnt.
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Pancetta (šoninės) – 100g
- Svogūnų – 1vnt.
- Citrinos sulčių – 1 šaukštas
Gaminimas
- Į puodą pilame aliejų ir sudedame smulkintą svogūną bei česnaką, kuriuos kepame apie 7 minutes, kol suminkštės svogūnas.
- Į puodą supilame sultinį, dedame lauro lapą ir užverdame.
- Sudedame nuluptus ir supjaustytus avokadus, nuimame puodą nuo ugnies, išimame lauro lapą ir elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės.
- Į sriubą supilame citrinos sultis, dedame mėtas ar krapus, grietinę ir šaukštu išmaišome.
- Dedame sriubą ant silpnos ugnies ir dar 7 minutes verdame.
- Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus ir sudedame pančetos gabalėlius, kuriuos apkepame.
- Patiekdami į dubenėlį pilame sriubą ir paskaniname kepta pančeta ar skrebučiais.
Parašykite komentarą