Ingridientai
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 2 porai
- 2 česnako skiltelės, smulkintos
- 8 puodeliai daržovių sultinio
- 1 bulvė
- 1.3 kg brokolių
- 1 puodelis tarkuoto parmezano
- 1/2 puodelio petražolių
- druska
- pipirai
- 2 valg. š. grietinėlės
Gaminimas
- Supilkite į didelį puodą alyvuogių aliejų ir pakaitinkite ant žemos ugnies.
- Sudėkite pjaustytus porus bei česnaką ir nuolat maišydami virkite apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Supilkite sultinį, sudėkite pjaustytas bulves ir padidinkite ugnį iki vidutinės. Virkite atidengę apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės.
- Sudėkite pjaustytus brokolius ir virkite dar apie 10 minučių, kol jie taip pat suminkštės.
- Nuimkite sriubą nuo ugnies ir įmaišykite 3/4 puodelio tarkuoto sūrio, petražoles, druską bei pipirus. Išmaišykite ir palikite apie 3 minutes pastovėti.
- Sriubai šiek tiek atvėsus, susmulkinkite visą turinį blenderiu.
- Kai sriuba taps vientisos masės, supilkite viską atgal į puodą ir labai lengvai maišydami supilkite grietinėlę. Vėl dėkite sriubą ant lengvos ugnies ir pašildykite.
- Patiekdami pabarstykite likusiu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą