
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Svogūnų – 150g
- Sviesto – 30g
- Pieno – 35ml
- Vištienos – 300g
- Kvietinių miltų – 100g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Vandens – 2000ml
- Morkų – 1vnt.
- Salierų – 2vnt.
- Konservuotų kukurūzų – 170g
- Petražolių (džiovintų) – 1 arbatinis šauktštelis
Gaminimas
- 2 kiaušinius išverdame ir sutarkuojame, o trečią kiaušinį išplakame.
- Į verdantį vandenį sudedame pjaustytą vištieną, 1 smulkintą svogūną bei saliero lapkočius. Verdame, kol vištiena išvirs.
- Tuo metu keptuvėje ištirpiname 2 valg. š. sviesto ir sudedame likusius smulkintus svogūnus, saliero lapus, džiovintas petražoles, kukurūzus (be skysčio), druskos ir pipirų. Kepame apie 5 minutes.
- Apkeptas daržoves sudedame į puodą, kuriame verda vištiena.
- Dubenėlyje gerai išplakame miltus, plaktą kiaušinį bei 3 valg. š. pieno. Sriubą nuimame nuo ugnies ir maišydami lėtai į sultinį pilame kiaušinio ir miltų plakinį. Supylus dedame puodą vėl ant ugnies ir verdame iki užvirimo.
- Baigus virti sriubą, sudedame tarkuotus virtus kiaušinius.
Labai skanu! 🙂