
Ingridientai
*100g perlinių kruopų
*100g miežinių kruopų
*1 morka
*1 svogūnas
*1 a.š. krapų (šviežių ar sūdytų)
*1 skardinė tuno aliejuje
*1 v.š. aliejaus
*1 a.š. druskos ir pipirų
*1,2l žuvies sultinio
Gaminimas
Į sultinį suberiame kruopas ir jas verdame apie 30 minučių.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Daržoves kepame apie 4 minutes.
Apvirus kruopoms į puodą sudedame visą skardinę tuno, dedame iškeptas daržoves, beriame druską ir viską verdame apie 20 minučių ant vidutinės ugnies. Po 20 minučių dedame krapus, jei trūksta, beriame dar druskos ir pipirų. Sriubą dar verdame apie 5-7 minutes ir nuimame nuo ugnies.
Tuno sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą