Ingridientai
- 400g avienos
- 1,5l sultinio
- 150g lęšių (geriausia raudonųjų)
- 2 svogūnai
- 3 pomidorai
- 1 v.š. pomidorų pastos ar padažo
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. tarkuoto imbiero ar imbiero prieskonių
- 1 a.š. druskos
- 4 saliero lapkočiai
- 150g avinžirnių
- 1 a.š. ciberžolės prieskonių
- 1 citrinos sulčių
- 70g kalendros
Gaminimas
Avieną supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą su sultiniu, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Po 10 minučių į puodą sudedame smulkintą svogūną, lęšius, pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, imbierą, ciberžolę, cinamoną, 0,5 a.š. druskos ir viską verdame apie 1 valandą ant vidutinės ugnies.
Po valandos sudedame į puodą avinžirnius, citrinos sultis bei smulkintą salierą. Verdame dar 15 minučių ir nuimame nuo ugnies. Nuėmus nuo ugnies į puodą sudedame smulkintą kalendrą ir po 10 minučių patiekiame.
Marokietišką avienos sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą