Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Kalendros miltelių – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vištienos sultinio – 1500ml
- Rudonėlio – 1 arbatinis šauktštelis
- Moliūgų – 1000g
- Kumino – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Morkų – 250g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Svogūnų – 2vnt.
- Moliūgų sėklų – 50g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Moliūgą ir morkas nulupame, supjaustome nedideliais griežinėliais, sudedame į dubenį, užpilame 2 v.š. aliejaus, pabarstome trupučiu prieskonių ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 25-30 minučių.
- Tuo metu sausoje keptuvėje paskrudiname prieskonius: kalendrą, kuminą ir raudonėlį. Skrudiname labai neilgai, kad nesudegtų.
- Susmulkiname nuluptus svogūnus bei česnakus. Su 2 v.š. aliejaus pakepame puode (kad nebereiktų daržovių perdėti į puodą).
- Kepame vos 3 minutes, tada suberiame paskrudintus prieskonius ir išmaišome. Sudedame keptas daržoves bei supilame sultinį. Verdame apie 20 minučių.
- Išvirtas daržoves kartu su sultiniu sutriname elektriniu smulkintuvu ir dar 10 minučių paverdame.
- Į dubenėlį suberiame sėklas ir užpilame 0,5 v.š. aliejaus. Beriame druskos ir pipirų ir išmaišome.
- Sėklas paskleidžiame ant kepimo popieriaus ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 5-8 minutes.
- Patiekdami pilame sriubą į dubenėlį ir pabarstome skrudintomis sėklomis.
Parašykite komentarą